Grootschalig sloopproject Treslingahuis Groningen

Grootschalig sloopproject Treslingahuis Groningen

In opdracht van woningcorporatie Nijestee voeren wij in de stad Groningen het grootschalige sloopproject van het Treslingahuis uit. Dit voormalig bejaardentehuis onder de rook van het inmiddels gesloopte FC Groningenstadion het Oosterpark was de laatste jaren in gebruik voor studentenhuisvesting. Deze zeer zichtbare sloop begon in het voorjaar van januari 2018 en duurt naar verwachting enkele maanden.

Interessante uitdagingen

Vanwege de omvang en de locatie van het project – zeer grootschalig, in de binnenstad van Groningen – brengt dit sloopproject interessante uitdagingen met zich mee. Zo is het vanzelfsprekend voor ons zaak om zo veel en zo goed mogelijk rekening te houden met de belangen van bewoners van de directe omgeving. Zo slopen wij hier met waternevel voor beperking van stofoverlast.

Afvoer van sloopafval

Met het oog op de dichte bebouwing van de omgeving van het Treslingahuis waren de afvoermogelijkheden van het sloopafval behoorlijk beperkt. Ook moesten wij rekening houden met rijrichtingen bij het aanrijden en positioneren van de kranen – waaronder onze grote 40-tons kraan - en bij het aan- en afrijden van vrachtwagens voor transport van sloopafval.

Asbestsanering bij grootschalig sloopproject

Dit grootschalige sloopproject neemt meer tijd in beslag dan begroot. Belangrijkste oorzaak is dat het pand meer asbest bevat dan in eerste instantie in kaart is gebracht. Dat heeft ermee te maken dat verschillende bewoners van diverse appartementen destijds verbouwingen hebben laten uitvoeren. In meer gevallen dan bekend en verwacht zijn daarbij de asbestdelen niet uit de appartementen verwijderd, maar blijven zitten en gecamoufleerd door de nieuwe betimmeringen.

Aanbesteding

Woningcorporatie Nijestee koos voor Steenhuis Sloopwerken bij deze meervoudige aanbesteding. Wij bezitten alle benodigde certificeringen op het gebied van milieu, duurzaam slopen en veiligheid. Daarnaast was verreweg het belangrijkste en (vrijwel) het enige criterium bij deze aanbesteding de prijs. Wij zijn door Nijestee uitgenodigd om deel te nemen aan deze aanbesteding op basis van ervaringen uit het verleden. Die sloopprojecten verliepen naar wederzijdse tevredenheid.

Gepubliceerd op:
Terug naar Projecten

Bekijk ook

Sloop delen van Triadegebouw UMCG ziekenhuis Groningen

In  twee fases van november 2018 tot en met maart 2020 slopen wij delen van het roemruchte Triadegebouw op het terrein van het Universitair Medis…
Lees het hele bericht
 

Sloop en aardbevingsbestendige herbouw van 45 schoorstenen in Appingedam

Bij de sloop en aardbevingsbestendige herbouw van de schoorstenen van 45 woningen in Appingedam is Steenhuis Sloopwerken de regievoerende partij. Name…
Lees het hele bericht
 

Sloop boerderijen na aardbevingsschade – Steenhuis Sloopwerken

In opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen sloopten we twee boerderijen met aardbevingsschade in Woltersum en Onderdendam  
Lees het hele bericht