Asbest bij u thuis?

Vraag hieronder gratis een offerte aan

Advies aanvragen

Asbestsanering voor particulieren van A tot Z

Asbestsanering voor particulieren van A tot Z

Hulp bij subsidie- en vergunningaanvragen voor asbest verwijderen 

Alle daken in Nederlands moeten in 2024 asbestvrij zijn, zowel van bedrijven als van huizen. Hebt u een eigen huis, schuur of bijgebouw met asbest op het dak? Dan bent u er zelf voor verantwoordelijk dat de asbestsanering voor 2024 heeft plaatsgevonden. Steenhuis Sloopwerken helpt particulieren in Groningen, Friesland en Drenthe met veilige asbestsanering van A tot Z die voldoet aan alle wetten en regels. Ook verzorgen wij voor u de vergunningaanvraag bij de gemeente. Verder helpen wij u desgewenst bij de subsidieaanvraag.


Hoe werkt onze sanering van asbest voor particulieren?

 

Hebt u asbest golfplaten? Dan moet u uw asbest dak vervangen voor 2024. Dat is wettelijk bepaald. Veel particuliere woningbezitters krijgen hierdoor te maken met het saneren van asbest. Steenhuis Sloopwerken is dé specialist voor Noord-Nederland in asbest verwijderen en afvoeren voor particulieren. Wij ontzorgen u totaal in zes stappen.


stap 1 - inventarisatie asbest

Inventarisatie van uw situatie is de eerste stap. Hoeveel asbest hebt u? Om welk soort asbest gaat het? En hoe is het gemonteerd? Deze inventarisatie van de risicoklasse laten wij - zoals vereist - uitvoeren door een onafhankelijke partij.

stap 2 - offerte voor asbestsanering

Aan de hand van het inventarisatierapport stellen wij een heldere, complete offerte op. Zo weet u vooraf exact waar u aan toe bent. En desgewenst bespreken wij de offerte persoonlijk met u.

stap 3 - vergunningaanvraag

Hoewel het verwijderen van asbest golfplaten van daken wettelijk verplicht is, moet er voor de asbestsanering wel een vergunning worden verleend door uw gemeente. Wij hebben volop kennis en ervaring op het gebied van deze vergunningaanvragen en verzorgen dit volledig voor u. De vergunning wordt normaal gesproken binnen ongeveer vier weken verleend.

stap 4 - advies over subsidie voor asbest saneren

Om de kosten van asbest verwijderen voor particulieren te verlagen, bestaan er subsidiemogelijkheden. Hebt u hulp nodig bij het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden en de subsidieaanvraag? Wij adviseren en helpen u graag.

stap 5 - uitvoering asbestsanering

Op afspraak voeren wij de asbestsanering uit. Hierbij verzorgen wij het verwijderen en afvoeren van het asbest milieuvriendelijk en veilig. Wij zijn altijd in het bezit van de actuele vereiste certificeringen om dit te mogen doen, voor u een garantie dat wij geheel volgens alle geldende wetten en vereisten werken.

stap 6 - oplevering na onafhankelijke keuring

Na uitvoering van de asbestsanering voert een onafhankelijke partij volgens geldende voorschriften een inspectie uit van het resultaat. Deze controle bestaat uit een visuele inspectie, luchtmetingen bij binnensanering en een laboratiumonderzoek van bodemmonsters. Bij goedkeuring ontvangt u van de keuringsinstantie een schriftelijke vrijgave en van ons de stortbonnen van het asbest.


Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een inventarisatie plus offerte? Neem contact op met Steenhuis Sloopwerken, wij helpen u graag verder.

Direct contact opnemen


CERTIFICERINGEN

Wij beschikken over alle certificeringen voor duurzaam, veilig, milieukundig en CO2-bewust slopen en saneren.


Projecten

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen

Sint Annen dorpshuis voormalige molen. Nee deze molen wordt niet gesloopt. Maar in verband met schade en verzakking wordt wel het aangebouwde bijgebou…
Lees het hele bericht
 

Renovatie voor nieuwe appartementen in de binnen stad van Groningen

Voor het realiseren van prachtige appartementen in de binnen stad van Groningen (Noorderbad). Dit project hebben wij mede uitgevoerd met onze slooprob…
Lees het hele bericht
 

Sloop balkon Protestantse kerk Siddeburen

In het kader van de aardbevings versterking moest het balkon in de zijbeuken van deze kerk worden gesloopt. Met de inzet van onze elektrische slooprob…
Lees het hele bericht
 
Bekijk alle projecten