Terug naar Elektrisch slopen

Sloop betonvloer kelderbar café Hooghoudt Groningen

Sloop betonvloer kelderbar café Hooghoudt Groningen
Gepubliceerd op:

Van de kelderbar van café Hooghoudt in Groningen sloopten wij de betonnen vloer om de kelderbar te laten voldoen aan alle wettelijke vereisten

 

Van de kelderbar van café Hooghoudt in Groningen sloopten wij de betonnen vloer. Van eigenaar Lijfering Drankengroothandel kregen wij de opdracht om deze betonvloer te verwijderen om de kelderbar te laten voldoen aan alle wettelijke vereisten. Onze grootste uitdaging was dat het sloopwerk moest plaatsvinden terwijl de horecagelegenheid gewoon geopend bleef.

Wettelijke vereisten

De verplichte plafondhoogte van horecagelegenheden in Nederland is wettelijk vastgesteld op 2,4 meter door het ministerie van VROM. Daarmee was het 1,80 meter hoge plafond in de kelder van café Hooghoudt een halve meter te laag voor publiek gebruik. De eigenaar koos ervoor om de vloer te laten zakken om zo de vereiste hoogte te creëren.

Extra dikke en extreem harde betonvloer

De opdracht betrof het verwijderen van de bestaande betonvloer. Het ging hierbij om een maar liefst dertig centimeter dikke laag extra hard beton. Deze vloer is aangebracht bij de bouw van het pand, dat oorspronkelijk in gebruik was als bankgebouw. Om ongewenste indringers via tunnels buiten te houden, is er destijds een zeer dikke en sterke betonvloer aangebracht.

Sloop tijdens opening café

Het sloopwerk van de vloer vond plaats in drie fases: in mei 2017, november 2017 en februari 2018. De opdrachtgever gaf ons een interessante uitdaging: in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan, bleef het café tijdens het sloopproject gewoon open. Wij gingen deze uitdaging graag aan, onder meer door extra vroeg op de dag te beginnen zodat wij de werkzaamheden met de meeste overlast door trillingen, geluid en stof tijdens sluitingstijden van de horecagelegenheid konden uitvoeren.

Sloop in beperkte ruimte

Een andere uitdaging was dat het een sloopproject betrof waarvoor eigenlijk zeer zware apparatuur benodigd was, terwijl de ruimte zeer beperkt was. De toegang tot de kelderruimte was een doorgang van slechts 77 centimeter breed. Voor het afgraven van de grond onder de betonvloer zetten wij een duizend kilo zware minikraan in.

Elektrisch aangedreven kraan

Aangezien uitlaatgassen niet toegestaan waren bij deze sloopklus onderdak, betrof dit  een elektrisch aangedreven minikraan met hydrauliekunit. Voor het zwaarste sloopwerk gebruikten wij een eveneens elektrische Brokk slooprobot met afstandsbediening. Deze robot van een ton heeft de capaciteit van een 2,5 tons minikraan. Het afvoeren van de afgegraven grond gebeurde - vanwege de nauwe doorgang - met een zuigauto.

Tevreden klant

Lijfering Drankengroothandel sloot deze sloopovereenkomst met ons op basis van een onderhandse aanbesteding. Het was onze eerste klus voor deze opdrachtgever. De klant gaf na afloop van dit sloopproject aan zeer tevreden te zijn. De tevredenheid betrof de kwaliteit van werk, de nette uitvoering en vooral onze flexibele instelling door te anticiperen op de gewijzigde sloopomstandigheden binnen een café dat gewoon open moest blijven tijdens de sloop.

 

Bekijk ook

Sparingen maken in kanaalplaatvloeren

Sparingen maken in kanaalplaatvloeren


Weer een mooie klus afgerond!Op zeer moeilijk bereikbare plekken mochten wij sparingen hakken in kanaalplaatvloeren.Hier is voor B.Steenhuis Sloopwerk
Verder lezen
Slopen van 30cm betonvloer door middel van onze Brokk 100

Slopen van 30cm betonvloer door middel van onze Brokk 100


Mooi veilig project afgerond #hoogezand. Met onze slooprobot hebben we een dikke (deels beton)vloer gesloopt met een gemiddelde dikte van 30cm.
Verder lezen
Opruimen van brandschade in Marum

Opruimen van brandschade in Marum


B.Steenhuis Sloopwerken B.V. kan u ook helpen bij het opruimen van uw brandschade #marum.
Verder lezen