Sloop betonvloer kelderbar café Hooghoudt Groningen

Sloop betonvloer kelderbar café Hooghoudt Groningen

Van de kelderbar van café Hooghoudt in Groningen sloopten wij de betonnen vloer om de kelderbar te laten voldoen aan alle wettelijke vereisten

 

Van de kelderbar van café Hooghoudt in Groningen sloopten wij de betonnen vloer. Van eigenaar Lijfering Drankengroothandel kregen wij de opdracht om deze betonvloer te verwijderen om de kelderbar te laten voldoen aan alle wettelijke vereisten. Onze grootste uitdaging was dat het sloopwerk moest plaatsvinden terwijl de horecagelegenheid gewoon geopend bleef.

Wettelijke vereisten

De verplichte plafondhoogte van horecagelegenheden in Nederland is wettelijk vastgesteld op 2,4 meter door het ministerie van VROM. Daarmee was het 1,80 meter hoge plafond in de kelder van café Hooghoudt een halve meter te laag voor publiek gebruik. De eigenaar koos ervoor om de vloer te laten zakken om zo de vereiste hoogte te creëren.

Extra dikke en extreem harde betonvloer

De opdracht betrof het verwijderen van de bestaande betonvloer. Het ging hierbij om een maar liefst dertig centimeter dikke laag extra hard beton. Deze vloer is aangebracht bij de bouw van het pand, dat oorspronkelijk in gebruik was als bankgebouw. Om ongewenste indringers via tunnels buiten te houden, is er destijds een zeer dikke en sterke betonvloer aangebracht.

Sloop tijdens opening café

Het sloopwerk van de vloer vond plaats in drie fases: in mei 2017, november 2017 en februari 2018. De opdrachtgever gaf ons een interessante uitdaging: in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan, bleef het café tijdens het sloopproject gewoon open. Wij gingen deze uitdaging graag aan, onder meer door extra vroeg op de dag te beginnen zodat wij de werkzaamheden met de meeste overlast door trillingen, geluid en stof tijdens sluitingstijden van de horecagelegenheid konden uitvoeren.

Sloop in beperkte ruimte

Een andere uitdaging was dat het een sloopproject betrof waarvoor eigenlijk zeer zware apparatuur benodigd was, terwijl de ruimte zeer beperkt was. De toegang tot de kelderruimte was een doorgang van slechts 77 centimeter breed. Voor het afgraven van de grond onder de betonvloer zetten wij een duizend kilo zware minikraan in.

Elektrisch aangedreven kraan

Aangezien uitlaatgassen niet toegestaan waren bij deze sloopklus onderdak, betrof dit  een elektrisch aangedreven minikraan met hydrauliekunit. Voor het zwaarste sloopwerk gebruikten wij een eveneens elektrische Brokk slooprobot met afstandsbediening. Deze robot van een ton heeft de capaciteit van een 2,5 tons minikraan. Het afvoeren van de afgegraven grond gebeurde - vanwege de nauwe doorgang - met een zuigauto.

Tevreden klant

Lijfering Drankengroothandel sloot deze sloopovereenkomst met ons op basis van een onderhandse aanbesteding. Het was onze eerste klus voor deze opdrachtgever. De klant gaf na afloop van dit sloopproject aan zeer tevreden te zijn. De tevredenheid betrof de kwaliteit van werk, de nette uitvoering en vooral onze flexibele instelling door te anticiperen op de gewijzigde sloopomstandigheden binnen een café dat gewoon open moest blijven tijdens de sloop.

 

Gepubliceerd op:
Terug naar Elektrisch slopen

Foto's

Bekijk ook

elektrisch slopen van constructieve draagbalken en staanders met de Brokk 280

Bij een van onze industriële opdrachtgevers hebben constructieve vloeren, draagbalken en staanders te slopen.Hiervoor gebruiken we een Brokk 280 met een sloophamer van Atlas Copco SB302Brokk 280 met een breedte van 1,20m1 en een eigen gewicht van 3150kg zijn kracht is te vergelijken met een MIDI kraan van 7 ton hiermee slopen wij een beton constructie 60x60cm staanders en een balk van 70x100cm.Onze opdrachtgever heeft ons hier naar gevraagd om dit zonder uitstoot van emissie te doen, plug and play met de stroomvoorziening vanuit de fabriek. Al het personeel en diverse onderaannemers zullen geen last hebben van de uitstoot van een machine! Na het slopen van deze constructie gaan we verder met het maken van goten in een betonvloer van 3m1 dik.
Lees het hele bericht
 

Slopen in kleine ruimte zonder CO2 uitstoot

Medewerkers van het UMCG konden boven ons gewoon aan het werk!! Ondanks steens muren en deels beton muren werden gesloopt Onze slooprobot!!De kleine ruimte een genot om mee te slopen, in het transformator gebouw heeft de slooprobot prima werk verricht, past door de deur, heeft een werkhoogte van 4,20m1 en de kracht van onze aanbouwdelen is te vergelijken met een 3,5 tons kraan! Met een eigen gewicht van 1,6 ton 💪💪Met natuurlijk weer dank aan ons personeel!! “ opgeruimd staat netjes” #Electrischslopen #geluidarm #denkaanhetmilieu #veiligheidstaatvoorop
Lees het hele bericht
 

Elektrisch slopen op 43 meter hoogte

Krijg je de vraag, kunnen jullie een beton vloer op 43 meter hoogte slopen, maximale vloerbelasting van 200 kilogram per m2 (opgevangen met dragline schotten van draagbalk naar draagbalk), maximale doorgang hoogte voor aan en afvoer van materieel en materiaal 1,65 meter, lift die maximaal 2000 kilogram omhoog brengt en geen CO2 uitstoot!!
Lees het hele bericht