Terug naar Sloopwerken

Sloop delen van Triadegebouw UMCG ziekenhuis Groningen

Sloop delen van Triadegebouw UMCG ziekenhuis Groningen
Gepubliceerd op:

In  twee fases van november 2018 tot en met maart 2020 slopen wij delen van het roemruchte Triadegebouw op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Wij zijn uitgenodigd voor deelname aan deze aanbesteding op basis van onze ervaring in sloopwerk op ziekenhuisterreinen.

Triadegebouw UMCG

Het Triadegebouw is al vele tientallen jaren een bekend gebouw op het terrein van het UMCG in Groningen. Het gebouw is onder meer in gebruik bij het Sportmedisch Centrum van het UMCG. De komende jaren maakt een deel van dit gebouw plaats voor nieuwbouw. Het gebouw wordt vervangen omdat het niet meer voldoet aan hedendaagse regels, richtlijnen en opvattingen over onder meer maatvoering en faciliteiten. De sloop vindt plaats in twee fases, verspreid over een periode van bijna anderhalf jaar. 

Sloopcertificaat BRL SVMS-007

Het bestek voor de sloop is uitgeschreven door MACG Adviseurs voor Bouw, Milieu & Infrastructuur. Dit adviesbureau nodigde drie partijen uit voor het maken van een offerte, waaronder Steenhuis Sloopwerken. De uitnodigingen werden uitgedeeld aan sloopbedrijven die in het bezit zijn van sloopcertificaat BRL SVMS-007. Deze Beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig slopen waarborgt onze kwaliteit en deskundigheid op het gebied van vakkundig, veilig, duurzaam en selectief slopen. Aangezien alle bedrijven die inschreven in het bezit zijn van deze certificering, was het enig overgebleven beoordelingscriterium de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Met andere woorden: deze opdracht werd ons gegund omdat wij de beste prijs neerlegden.

Ervaren in sloop op ziekenhuisterrein

Steenhuis Sloopwerken is ervaren in het slopen in bebouwde omgeving, in de directe nabijheid van werk-, woon- en verblijfsruimte van mensen. Ook het slopen op ziekenhuisterreinen die normaal in gebruik zijn, is voor ons niet nieuw. Het slopen met minimaal overlast door geluid, trillingen en stof is een van onze specialiteiten.

Slopen op hoogte

Ook beschikken wij over de kennis en het materieel om hoge gebouwen te slopen en sloopwerk te verrichten op de kleine ruimte. Waar het in fase 1 gaat om gebouwdelen van vijf bouwlagen met een totale hoogte tot zestien meter, vindt de sloop in de tweede fase op nog grotere hoogte plaats: dan wordt ook de 23 meter hoge toren gesloopt. Fase 1 van dit sloopproject staat op de agenda van november 2018 tot en met maar 2019 en de tweede fase vindt plaats van november 2019 tot en met maart 2020.

 

Bekijk ook

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen


Sint Annen dorpshuis voormalige molen. Nee deze molen wordt niet gesloopt. Maar in verband met schade en verzakking wordt wel het aangebouwde bijgebou
Verder lezen
Circulair bouwen bij Steenhuis Mini Opslag - Steenhuis Sloopwerken

Circulair bouwen bij Steenhuis Mini Opslag - Steenhuis Sloopwerken


De bouw en inrichting van Steenhuis Mini Opslag is het toonbeeld van circulair slopen en bouwen: meer dan 95% hergebruikte bouwmaterialen
Verder lezen
slopen van woning in Haren

slopen van woning in Haren


Ook het slopen van woningen in de particuliere sector doen wij.Wij ont zorgen u volledig indien nodig, Wij verzorgen een asbest inventarisatie rapport
Verder lezen