Terug naar Sloopwerken

Sloop en aardbevingsbestendige herbouw van 45 schoorstenen in Appingedam

Sloop en aardbevingsbestendige herbouw van 45 schoorstenen in Appingedam
Gepubliceerd op:

Bij de sloop en aardbevingsbestendige herbouw van de schoorstenen van 45 woningen in Appingedam is Steenhuis Sloopwerken de regievoerende partij. Namens opdrachtgever VIIA zijn wij hoofdaannemer van dit project, waarbij wij diverse onderaannemers aansturen. Ook zijn wij aanspreekpunt van de bewoners tijdens het werk. VIIA schakelde ons in voor de regie over dit project op basis van vertrouwen dat ontstond tijdens samenwerking bij eerdere, soortgelijke projecten.

Geen vervangende woonruimte

Bijzondere uitdaging tijdens dit project is dat de bewoners van de betreffende huizen tijdens de renovatie gewoon thuis kunnen blijven wonen. Zij hoeven geen vervangende woonruimte te zoeken omdat sloop en herbouw volledig op één dag worden afgerond. Mochten de bewoners tijdelijke opslagruimte nodig hebben om ruimte te maken voor de slopers en bouwers, dan kunnen zij gebruik maken van de faciliteiten van Steenhuis Mini Opslag.

Elke dag een schoorsteen

Opzet van het project is dat elke werkdag de schoorsteen van één woning volledig wordt vervangen. Dat begint met de sloop van de schoorsteen bovendaks en binnendaks tot aan de zoldervloer. Nog dezelfde dag wordt de schoorsteen herbouwd met een lichtgewicht prefab aardbevingsbestendige schoorsteen. Hierbij sturen wij de betrokken installateur, bouwonderneming en schoorsteenleverancier aan. 

Asbestsanering

In het voortraject inspecteren wij de betreffende schoorstenen op de aanwezigheid van asbest. Tot nog toe troffen wij in enkele gevallen asbest aan. Is dat het geval, dan saneren onze gecertificeerde specialisten in asbestsanering dit volgens alle geldende richtlijnen. Hiervoor beschikken wij over SCA-530:2011-02 Procescertificaat Asbestsanering. Alle benodigde specialisaties in asbestsanering hebben wij in eigen huis aanwezig.

Uitvoering

Het renovatieproject van deze 45 schoorstenen vindt plaats in woningen aan de K. Ter Laanstraat, Patrimoniumstraat en Burgemeester Klauckelaan in Appingedam. Het ongeveer tien weken durende project wordt uitgevoerd in het najaar van 2018.

Over opdrachtgever VIIA

Onafhankelijk bureau VIIA Groningen draagt bij aan het veiliger maken van gebouwen in het Groninger aardbevingsgebied. Dit zelfstandige samenwerkingsverband van Royal HaskoningDHV en VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Bouw zet de vereiste capaciteit in om bouwkundige inspecties zorgvuldig, deskundig, professioneel, veilig en snel uit te voeren. Hierbij ligt een belangrijke focus op accurate, open en transparante communicatie.

Bekijk ook

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen


Sint Annen dorpshuis voormalige molen. Nee deze molen wordt niet gesloopt. Maar in verband met schade en verzakking wordt wel het aangebouwde bijgebou
Verder lezen
Circulair bouwen bij Steenhuis Mini Opslag - Steenhuis Sloopwerken

Circulair bouwen bij Steenhuis Mini Opslag - Steenhuis Sloopwerken


De bouw en inrichting van Steenhuis Mini Opslag is het toonbeeld van circulair slopen en bouwen: meer dan 95% hergebruikte bouwmaterialen
Verder lezen
slopen van woning in Haren

slopen van woning in Haren


Ook het slopen van woningen in de particuliere sector doen wij.Wij ont zorgen u volledig indien nodig, Wij verzorgen een asbest inventarisatie rapport
Verder lezen