Terug naar Sloopwerken

Sloop Kindcentrum Hoogezand – Steenhuis Sloopwerken

Sloop Kindcentrum Hoogezand – Steenhuis Sloopwerken
Gepubliceerd op:

De nieuwbouw van Kindcentrum Vosholen in Hoogezand bleek niet aardbevingsbestendig. Wij sloopten dit gloednieuwe casco voor herbouw

Sloop van Kindcentrum Vosholen Hoogezand

 Het nieuwbouwpand van Kindcentrum Vosholen in Hoogezand bleek niet aardbevingsbestendig. Na faillissement van de aannemer lag de bouw stil. Voor herbouw volgens de nieuwste wet- en regelgeving moest het gloednieuwe casco worden gesloopt. Opdrachtgever BAM gunde ons dit sloopwerk. De uitvoering vond plaats in aanloop naar de bouwvak van 2018.

 

Sloopproject Kindcentrum Vosholen

Het nieuwbouwproject van Kindcentrum Vosholen in Hoogezand lag geruime tijd stil na faillissement van het uitvoerende bouwbedrijf. Dit gebeurde in de afrondende fase van de cascobouw. Terwijl het werk stil lag, werden de regels voor aardbevingsbestendig bouwen in het gebied aangescherpt. Aangezien het casco niet voldeed aan de nieuwe regels, moest het gloednieuwe pand worden gesloopt. Deze sloop vond plaats in opdracht van de nieuwe hoofdaannemer BAM Bouw & Vastgoed.

Opdracht voor dit sloopwerk

De opdracht voor dit sloopwerk werd ons gegund op basis van offerte. De hoofduitvoerder van de BAM die zich bezighoudt met projecten in het Groninger aardbevingsgebied legde de offerteaanvraag bij ons neer op basis van positieve ervaringen in het verleden: onze mensen zijn ervaren, ons materieel is modern en goed onderhouden en wij voelen ons persoonlijk betrokken bij onze sloopprojecten.

Certificeringen voor sloopwerken

BAM schakelt voor sloopprojecten onderaannemers in die beschikken over een compleet pakket certificeringen op het gebied van onder meer vakkennis, veiligheid en duurzaamheid. Wij voldoen ruimschoots aan deze vereisten. Ook van belang is de erkenning en opleiding van onze medewerkers bij Centrum Veilig Wonen, de advies- en uitvoeringsorganisatie die zich in het Groninger aardbevingsgebied inzet voor het versterken en daar waar mogelijk verduurzamen van woningen en gebouwen.

Uitvoering van het sloopwerk

Voor zover mogelijk werden de in het casco gebruikte bouwmaterialen gedemonteerd voor hergebruik. Vanuit dit oogpunt hebben wij de kozijnen handmatig uit het pand verwijderd en opgeslagen bij onze zusteronderneming Steenhuis Mini Opslag. Ook de dakpannen worden hergebruikt bij de nieuwbouw. De dakplaten hebben wij met een spieringkraan gedemonteerd voor hergebruik elders. Het houtskelet, de halfsteens buitenmuur en kanaalplaatvloeren hebben wij gedemonteerd met onze 35 tons kraan en een speciale kraan van onze onderaannemer Freddy Pertien. Hierbij hebben wij om de staalconstructie gewerkt, die als laatste is gedemonteerd door de staalleverancier.

Over BAM

Met de strategie ‘Building the present, creating the future’ bouwt de Koninklijke BAM Groep aan een duurzame omgeving die het leven van mensen verbetert. In 2020 wil BAM een van Europa’s belangrijkste duurzame en innovatieve bouwbedrijven zijn. BAM biedt oplossingen voor de totale bouwketen van de Europese thuismarkten en in specifieke groeiende economieën wereldwijd. BAM gelooft dat duurzaamheid en economische waarde hand in hand kunnen gaan. Daarom investeert BAM in evenwichtige duurzame oplossingen. Door minimale milieu-impact, efficiënte toepassing van materialen, CO2-reductie en verbetering van energie-efficiency geeft BAM invulling aan haar verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties.

Bekijk ook

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen


Sint Annen dorpshuis voormalige molen. Nee deze molen wordt niet gesloopt. Maar in verband met schade en verzakking wordt wel het aangebouwde bijgebou
Verder lezen
Circulair bouwen bij Steenhuis Mini Opslag - Steenhuis Sloopwerken

Circulair bouwen bij Steenhuis Mini Opslag - Steenhuis Sloopwerken


De bouw en inrichting van Steenhuis Mini Opslag is het toonbeeld van circulair slopen en bouwen: meer dan 95% hergebruikte bouwmaterialen
Verder lezen
slopen van woning in Haren

slopen van woning in Haren


Ook het slopen van woningen in de particuliere sector doen wij.Wij ont zorgen u volledig indien nodig, Wij verzorgen een asbest inventarisatie rapport
Verder lezen