Terug naar Sloopwerken

Sloop van tanks, leidingenwerk en funderingen in methanolfabriek BioMCN Delfzijl

Sloop van tanks, leidingenwerk en funderingen in methanolfabriek BioMCN Delfzijl
Gepubliceerd op:

Bij de herstart van de methanolfabriek in Delfzijl integreerde eigenaar BioMCN 2 installaties tot 1. Wij sloopten hiervoor enkele tanks plus fundering.

 

Nadat de methanolfabriek op Chemiepark Delfzijl een jaar had stilgelegen, nam BioMCN deze over. De functie van de fabriek bleef dezelfde, maar de opzet veranderde. Voor integratie van de twee bestaande installaties tot één installatie moesten er diverse tanks met bijbehorend leidingenwerk en funderingen gesloopt worden. BioMCN gunde deze opdracht aan Steenhuis Sloopwerken. Wij maakten hierbij gebruik van een speciale tankschaar.

Onderhandse aanbesteding

De overeenkomst voor dit sloopproject werd gesloten op basis van een onderhandse aanbesteding. De methanolproducent koos daarbij voor Steenhuis Sloopwerken op basis van onze drie sterren certificering VCA Petrochemie en vanwege onze scherpe prijsstelling. Het sloopproject ging in januari 2018 van start en duurde ongeveer een maand.

Sloop van tanks, leidingenwerk en funderingen

Een van de loodsen van de methanolfabriek kreeg een nieuwe bestemming. In deze loods stonden diverse tanks die gesloopt moesten worden. Ook het bijbehorende leidingenwerk en de funderingen onder de tanks zijn door ons gesloopt. Verder hebben wij deze bedrijfsruimte grotendeels leeggehaald.

Uitdagingen tijdens de sloop

Uitdaging bij de uitvoering van dit project was voor ons dat er bij de sloop onderdak geen uitlaatgassen mochten vrijkomen. Op Chemiepark Delfzijl gelden de strengste veiligheidseisen, aan al deze eisen hebben wij tijdens deze sloop voldaan. Een tweede uitdaging lag in het feit dat een deel van de ruimte in de loods in bedrijf bleef en daarbij een constante temperatuur van 16 graden Celsius moest houden.

Speciale tankschaar

Bij de uitvoering van dit sloopproject maakten wij gebruik van de Brokk 260 slooprobot. Deze hebben wij voorzien van een speciale tankschaar voor het slopen van tanks. Deze schaar is specifiek ontwikkeld voor het slopen van tanks met een wanddikte tot maar liefst 15 mm. In tegenstelling tot andere tankscharen stanst deze schaar smalle stroken uit de tankwand voor een nauwgezette sloop tot op de millimeter. Het leidingenwerk hebben we gesloopt met een ijzerschaar op een Finmac 160 slooprobot. Deze zelfde slooprobot gebruikten we in combinatie met een sloophamer voor de sloop van de betonnen fundaties.

Over BioMCN

BioMCN is een van de grootste methanolproducenten in Europa. Het is het eerste bedrijf ter wereld dat industriële hoeveelheden van de hoogwaardige biobrandstof bio-methanol produceert en verkoopt. Het innovatieve productieproces vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk. Methanol en bio-methanol zijn schonere alternatieven voor directe brandstof en grondstoffen voor andere milieuvriendelijke brandstoffen. BioMCN zet zich in om structureel een substantiële bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en het gebruik van betere biobrandstoffen.

 

Bekijk ook

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen

Sloop/renovatie van oud dorpshuis van Sint Annen


Sint Annen dorpshuis voormalige molen. Nee deze molen wordt niet gesloopt. Maar in verband met schade en verzakking wordt wel het aangebouwde bijgebou
Verder lezen
Circulair bouwen bij Steenhuis Mini Opslag - Steenhuis Sloopwerken

Circulair bouwen bij Steenhuis Mini Opslag - Steenhuis Sloopwerken


De bouw en inrichting van Steenhuis Mini Opslag is het toonbeeld van circulair slopen en bouwen: meer dan 95% hergebruikte bouwmaterialen
Verder lezen
slopen van woning in Haren

slopen van woning in Haren


Ook het slopen van woningen in de particuliere sector doen wij.Wij ont zorgen u volledig indien nodig, Wij verzorgen een asbest inventarisatie rapport
Verder lezen