Vakkundig slopen & saneren sinds 1925

Vakkundig slopen & saneren sinds 1925

Al bijna honderd jaar is slopen en saneren het vakmanschap van B. Steenhuis Sloopwerken BV in Scheemda. Het ambachtelijk sloopwerk met voorhamer en breekijzer maakte in minder dan een eeuw tijd een ware revolutie door. B. Steenhuis Sloopwerken volgde de ontwikkelingen en is nu een modern, vakkundig en volledig gecertificeerd specialist in sloopwerken en saneringen.

Sinds 1925

In 1925 kochten de scheepsjagers Having Steenhuis en Bertus Reer voor 6 gulden 50 een woning in Winschoten die gesloopt moest worden voor de bouw van het RK ziekenhuis. Steenhuis had destijds niet kunnen vermoeden dat bijna een eeuw later zijn achter-achterkleinzoon als vijfde generatie actief zou zijn binnen ons florerende bedrijf.

 


B. Steenhuis Sloopwerken BV

De huidige naam B. Steenhuis Sloopwerken BV prijkt sinds 1960 op de gevel, toen onze (groot-) vader Bertus het bedrijf voortzette. Ons bedrijf telde toen inmiddels twee vaste medewerkers en was actief in de hele provincie Groningen. B. Steenhuis moderniseerde onze onderneming ingrijpend. Zo kocht hij al een jaar na de overname zijn eerste vrachtauto: een kiepwagen voor de afvoer van sloopafval.


Hoge eisen

In de jaren 90 van de vorige eeuw klaarden wij een grote klus in de binnenstad van Berlijn. Sinds decennia is de NAM een van onze opdrachtgevers. De NAM stelt de hoogste eisen van Nederland en zo is werken volgens zeer strikte wetten, regels en eisen in de loop der jaren in ons DNA gesleten. Voor ons duurzaam, veilig, milieukundig en CO2-bewust slopen en saneren volledig vanzelfsprekend.

Henry en Bas Steenhuis

Inmiddels wordt ons bedrijf al vele jaren gerund door Henry Steenhuis. Onder zijn leiding is onze bedrijfsvoering verder gemoderniseerd volgens de eisen van de tijd. Zo hebben wij de specialisaties asbestsanering en bodemsanering toegevoegd aan onze portefeuille. De focus kwam te liggen op brede certificering voor optimale inzetbaarheid voor alle werken op het gebied van slopen en saneren. Inmiddels werkt Bas Steenhuis als vijfde generatie binnen ons bedrijf. Zijn doel: met ons florerende bedrijf een zonnige toekomst tegemoet.


CERTIFICERINGEN

Wij beschikken over alle certificeringen voor duurzaam, veilig, milieukundig en CO2-bewust slopen en saneren.